Akupunktur

Akupunktur TCM fokuserer på å benytte den rikdom TCM har i behandling med akupunktur. Noe som betyr et sterkt fokus jinyang
på diagnose og pasienten. Det eksisterer i dag mange former for akupunktur i Norge. Navnene er mange og forvirringen er stor. Spesielt siden innholdet i studiene er sterkt varierende. Derfor er det viktig å fokusere på hvilken type akupunktør man ønsker å bli.

TCM formen for akupunktur skiller seg noe fra den allmenne akupunktur i Norge. Innen akupunktur TCM vil alle symptomer analyseres før noen behandling iverksettes. Analysen følger det kinesiske medisinske systemet – TCM. Dette avviker for den akupunktur-
behandlingen som dominerer på markedet i dag hvor det presenterte symptom gjerne behandles uten noe videre fokus på pasienten. En akupunktør tcm er drillet på å stille en helhetlig diagnose basert på TCM og ikke et reduksjonistisk fokus på symptomet. Altså, helheten sees som viktigere enn enkelt delene.

 

akupunkturbilde


Akupressur er en behandlingsmetode hvor man med fingrene trykker på aku-punktene og er helt smertefritt. For personer som vegrer seg mot nåler er akupressur et utmerket alternativ til akupunktur. Isteden for nåler brukes fingrene til å stimulere aku-punktene på kroppen. Formålet er å opprettholde og fremme kroppens balanse og energiflyt (qi), fremme god helse, styrke kroppen, og fri kroppen fra smerte og blokkeringer.

Akupressur er sannsynligvis en av de eldste av alle behandlingsformer – vi bruker den ofte uten å tenke over det; dersom det strammer i en muskel holder du automatisk der det gjør vondt til smerten forsvinner. Dette er akupressur i sin enkleste form.

Akupressur kalles ofte akupunktur uten nåler – det er lik diagnostisering og de samme punktene som behandles i akupressur som i mer kjente akupunktur.

 

akupressur1

Kilde: akupressur.org